dinsdag 4 maart 2014

Honderd jaar eenzaamheid

Hallo mede-bloggers, 

Bij deze weer een nieuwe blogpost. Het is eens tijd om een roman te kiezen van een buitenlandse schrijver. Ik heb gekozen voor het meesterwerk van de Spaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez, Cien anos de solidad. Het is het Nederlands vertaald door C.A.G van de Broek, Honderd jaar eenzaamheid


Marquez beschrijft de geschiedenis van het Colombiaanse stadje, Macondo. Macondo werd gesticht door de familie Buendias. De familiegeschiedenis wordt door het boek beschreven door middel van verschillende generaties. Dit was typisch voor de literatuur van die tijd. Voor een uitgebreide samenvatting kunt u op de link klikken. 


Zakelijke informatie over het boek

Titel: Honderd jaar eenzaamheid
Titelverklaring: In het boek lees je 100 jaar belevenis van de familie. De familie wordt steeds eenzamer omdat zij zich afsluiten van de buitenwereld. 
Oorspronkelijke taal: Taal 
Auteur: Gabriel Garcia Marquez
Uitgegeven: 1967
Aantal bladzijdes: 494
Genre: Magisch realisme

Biografie

Gabriel Garcia Marquez werd geboren op 6 maart 1927 in Colombia, Aracataca. Hij is een Colombiaanse schrijver en won de Nobelprijs voor de literatuur. Gabriel wordt gezien als een bekend gezicht in het magisch realisme. Gabriel ging rechten studeren maar kwam er toen achter dat hij schrijver wou worden en is hij begonnen met schrijven. Hij verhuizen naar Barranquilla en verdiepte zich in de literatuur en media. Hij reisde de hele wereld over, kreeg een vrouw waarvan hij 2 kinderen kreeg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten