zaterdag 15 maart 2014

Een dood gewone dag


Beste lezers, 

Een dag in gent van Herman Brusselmans. Het boek is autobiografisch. De titel vertelt ons precies wat er in het boek beschreven staat. Je leest het verloop van de dag door middel van talloze flashbacks. Als hij iets in zijn gedachte krijgt, verteld hij hier alles over. De flashbacks zorgen ervoor dat het verhaal interessant blijft en je het verhaal blijft lezen. Door het boek heen leer je Herman kennen. Het verhaal is soms wat vaag door de vele humor die is verspreid door het boek.

Herman Brusselmans is geboren in Hamme, in 1957. Hij had een korte carrière als profvoetballer maar besloot toen toch te gaan schrijven. In 1986 verhuisde hij naar Gent en is daar nooit meer weggegaan. In het boek komt een personage voor, genaamd Tania de Metsenaere. Herman had 18 jaar met haar een relatie, maar is nu weer vrijgezel. Hij verteld veel over haar in het boek.

Je volgt Herman vanaf het moment dat hij zijn ogen open doet tot aan het einde van de dag. De dag is gevuld met maaltijden, sigaretten, vreemde ontmoetingen, noem het maar op. Het is gevuld met sadistische, droge, platte humor. Wat soms er verveeld kan zijn en soms racistisch. Maar ondanks dat leest het boek makkelijk weg. De grappen in het boek staan op zichzelf. Het verhaal gaat nergens anders naartoe, dan het einde van de dag.

Ondanks de hoeveelheid humor, soms te veel, is het boek toch een aanrader. Het leest makkelijk weg. Onder de jongeren zal het zeer aantrekkelijk zijn.

Liefs, 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten